Opleiding: Evenementenverkeersregelaar

Intro

SecurityXpert biedt diverse opleidingen aan. Waaronder de opleiding tot verkeersregelaar. Tijdens deze opleiding leren wij je alles wat nodig is om een evenementenverkeersregelaar te worden. 

Doel van de opleiding

Doordat verkeersregelaars worden gezien als verlengstuk van de politie is het verplicht om een opleiding te hebben gevolgd tot verkeersregelaar. Je leert tijdens de opleiding alle vaardigheden om op een veilige manier het verkeer te regelen. 

Inhoud van de opleiding

Tijdens de opleiding wordt er aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

– Wet- en regelgeving;

– Remafstand en reactiesnelheid;

– Geven van begrijpelijke opdrachten aan verkeersdeelnemers;

– Omgaan met agressie;

– Verkeersregels en verkeersborden;

– Praktijkvoorbeelden;

– Veiligheid en veiligheidskleding.

De opleiding wordt afgerond door middel van een theorie- en praktijkexamen.

Het resultaat

Na het goed afsluiten van de opleiding ontvang je een certificaat. Wanneer een van de onderdelen niet voldoende is afgerond, dan is deze te herkansen door in te stromen in een volgende groep. 

Opleidingsduur

Inclusief de examens duurt de opleiding tot erkend verkeersregelaar twee dagen. De ene dag zal bestaan uit de theoriecursus met aansluitend het examen. De andere dag zal bestaan uit de praktijkcursus met aansluitend het praktijkexamen. 

Aanstellingspas aanvragen 

Nadat je het certificaat hebt behaald, kun je bij de gemeente via het VCNL een aanstellingspas aanvragen. De gemeente bepaalt dan of je wel of geen aanstelling krijgt als verkeersregelaar. Wanneer het gaat om een grensoverschrijdend gebied, dan zullen alle gemeentes in dit gebied goedkeuring moeten geven. Na goedkeuring krijg je een aanstellingsbesluit (A4-formaat) en een pasje. Dit is vijf jaar geldig. Om een aanstellingsbewijs aan te kunnen vragen, moet je een VOG (Verklaring omtrent Gedrag) kunnen overleggen.

Naast een aanstellingsbewijs voor een bepaalde gemeente, is het ook mogelijk om landelijke erkenning te krijgen. Er dient dan een aanvraag te worden ingediend bij het VCNL. Om deze erkenning te krijgen, moet je beroepsmatig te maken hebben met het regelen van het verkeer. Denk hierbij aan wegenbouwmaatschappijen, transportbegeleiders, boomvoorziening, weginspecteur, etc. De werkzaamheden dienen in meerdere provincies plaats te vinden. 

Wil je jouw werknemers de opleiding laten volgen? Dan is het belangrijk om bij de desbetreffende gemeente na te vragen of dat ze aanstellingen afgeven. Sommige gemeentes hebben dit namelijk overgedragen aan de regiopolitie. 

Neem vrijblijvend contact met ons op

Onze jarenlange ervaring zorgt ervoor dat we voor elk evenement
wel een passende oplossing kunnen bieden
Contact opnemen